Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Az ökológiai válság sürget minket, hogy radikálisan alakítsuk át a társadalmi-gazdasági viszonyainkat, fogyasztási szokásainkat. Ez nem valósulhat meg erkölcsi és gondolkodási megújulás nélkül, amely folyamatban az egyházi közösségek kovászként szolgálhatnak. A projektben dolgozó civil szervezetek és egyházi csoportok azért fogtak össze, hogy megerősítsék a teremtésvédelmi gondolatot az egyházakban és a társadalmi mozgalmakban.

Bővebben...

Az Oikosz – Közös házban élünk ökumenikus összefogás felhívására 26 helyi közösség 40 teremtésvédelmi akciót szervez október első hetében közel kétezer ember részvételével.

Bővebben...

Nagy Réka –  Kicsivel zöldebben - tanácsok a környezettudatos élethez a személyes történetemen keresztül - előadása.

Bővebben...

2019-ben a Teremtés hetének témája hála és felelősség, az év ENSZ által meghatározott globális célja a biológiai és ökológiai diverzitás védelme. Konferenciánk egyrészt a sokszínű természet együttműködését kívánja példaként állítani a társadalom elé. Másrészt a hála és felelősség aspektusát emeli ki, mint lehetséges utat a teremtésvédelem számára: a különböző „másik” létezését mint értéket felfogó, és azt aktívan, támogatóan megőrző magatartást az ökológiai, társadalmi és vallási térben.

Bővebben...

Felhívás egyházi közösségek és civil szervezetek számára
Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnereiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!

Bővebben...

2019-ben Budapesten kerül megrendezésre a Zöld Civil Országos Találkozó. Mint az elmúlt években, idén is lesz teremtésvédelmi szekcióülés, "Teremtésvédelem. A környezetvédő zöld mozgalom és az egyházak egy közös ügyért" néven.

Bővebben...

Lelki túra a teremtett világban, Budapest, Sziklatemplom - 2019. június 2.

Bővebben...

Teremtésvédelmi gyülekezeti nap a csillaghegyi evangélikus gyülekezetben– 2019. március 24.

Bővebben...

Teremtésvédelmi nap a Sapientia Főiskolán – 2019. március 23.

Bővebben...

A teremtett világ védelmének szükségességéről tanácskoztak a környezetvédő civil szervezetek és az egyházi közösségek képviselői Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Bővebben...

Teremtésvédelmi túra Balatonfüreden – 2019. március 20.

Bővebben...

Környezetvédő civil szervezetek és egyházi teremtésvédelmi csoportok találkozója – 2019. február 23.

Bővebben...

Zarándok séta Herenden a Hajag-tetőn – 209. február 17.

Bővebben...

Az Ökogyülekezeti Mozgalom  és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai "ökoestek" címmel a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatódnak – 2019. január 17.

Bővebben...

KÖZÖSSÉGBEN A TEREMTETT VILÁGÉRT címmel rendezi meg az Ökogyülekezeti Mozgalom soron következő konferenciáját - 2019. január 5.

Bővebben...

Konferencia és képzés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen – 2018. november 24.

Bővebben...

Támogatóink