Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Az ökológiai válság sürget minket, hogy radikálisan alakítsuk át a társadalmi-gazdasági viszonyainkat, fogyasztási szokásainkat. Ez nem valósulhat meg erkölcsi és gondolkodási megújulás nélkül, amely folyamatban az egyházi közösségek kovászként szolgálhatnak. A projektben dolgozó civil szervezetek és egyházi csoportok azért fogtak össze, hogy megerősítsék a teremtésvédelmi gondolatot az egyházakban és a társadalmi mozgalmakban.

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület „Oikosz – Közös házban élünk” címmel közös projektet indított, amelyet EU forrásból a Baptista Szeretetszolgálat támogat. A projekt célja a különböző felekezetekben és a zöld civil szervezetekben tevékenykedő környezetvédők együttműködésének erősítése a társadalom környezeti szemléletének alakítása érdekében.

2020 tavaszáig ötvennél több szemléletformáló rendezvény valósul meg a program keretében. A partnerszervezetek előadásokat tartanak helyi egyházi közösségekben, megjelennek ifjúsági fesztiválokon, teremtésvédelmi túrákat, ökoköröket és kiállításokat szerveznek. Speciális találkozók, képzések, közös helyi rendezvények erősítik az egyházi csoportok és a környezetvédő civil szervezetek összefogását. A tevékenységeket intenzív sajtó és szociális média kommunikáció kiséri. A szervezők szeretettel várják a civil szervezetek, egyházi csoportok, helyi gyülekezetek és minden érdeklődő egyén csatlakozását a programhoz.

További információ: Farkas István, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.tff.hu  

Támogatóink