Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Együttműködésben a Magyar Természetvédők Szövetségével

Egyesületünk tagszervezete, így több projektben együttműködő partnere a  Magyar Természetvédők Szövetségének.

A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk – azt gondoltuk, a hozzáállásunk okozta problémákat a tudomány és a technika meg fogja oldani. Gyökeres változásokra van szükség, ezért indítottunk petíciót Életigenlő társadalmat és gazdaságot! címmel száz közéleti személy támogatásával.

A petíciót itt lehet aláírni: https://mtvsz.hu/peticiok/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot

Az első 100 aláíró listája: https://mtvsz.hu/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot-elso-szaz-alairo

Az Életigenlő társadalmat és gazdaságot! online szeminárium előadásai: https://mtvsz.hu/hirek/2020/07/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot-online-szeminariumok

További részletek: https://mtvsz.hu/hirek/2020/07/tizezren-az-eletigenlo-tarsadalomert-es-gazdasagert

Az Európai Bizottság kereskedelmi egyezményt köt a Mercosurországokkal (Dél-amerikai Közös Piac: Argentína, Brazília, Paraguay, Uruguay). Ratifikálása esetén a két blokk által valaha kötött kereskedelmi egyezmények közül ez lenne a legnagyobb az érintett polgárok számát tekintve. Az egyezmény azonban óriási károkat okozna az emberek és a bolygó számára.

Az egyezmény következményeivel kapcsolatos kiadvány ITT tölthető le.

Csatlakoztunk az MTVSz projektjéhez, aminek célja, hogy az EU Közös Agrárpolitikája által elősegítse a gazdák és fogyasztók közötti kapcsolat kialakulását, erősítse a gazdák, termelők tisztességes jövedelemhez való jutását, a rövid ellátási láncok erősítésén és a helyi élelmiszerek népszerűsítésén keresztül. Aktualitása, hogy most zajlik az EU Közös Agrárpolitikájának 2020. utáni tervezési folyamata, így a projekt által bekapcsolódhatunk a hazai Stratégiai Terv megalkotási folyamatába.

Ennek elősegítésére klubot szerveztünk, ahol előadást hallottunk az EU Közös Agrárpolitikájáról, a tervezés folyamatáról. Ezután három gazda és termelő mesélt mindennapjairól, örömeiről és nehézségeiről.

Meghallgathattuk hitvallásukat, hogy mi miatt kötődnek a kézműves termékek előállításához. Bemutatták termékeiket, megismerhettük készítésük módját, majd következett a kóstolás. Különféle sajtok, savanyúságok, szörpök, lekvárok és zöldséges krémek várták az érdeklődőket.

A nagyon jó hangulatú találkozón az értékes gondolatok és a finom falatok mellett érdekes életutakat ismerhettünk meg, s egy totót is kitöltöttünk.

Egészséges étel helyi gazdáktól - totó

 

Fényképek a rendezvényről:

 

 

Támogatóink