Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Együttműködésben a Magyar Természetvédők Szövetségével

Egyesületünk tagszervezete, így több projektben együttműködő partnere a  Magyar Természetvédők Szövetségének.

Csatlakoztunk az MTVSz projektjéhez, aminek célja, hogy az EU Közös Agrárpolitikája által elősegítse a gazdák és fogyasztók közötti kapcsolat kialakulását, erősítse a gazdák, termelők tisztességes jövedelemhez való jutását, a rövid ellátási láncok erősítésén és a helyi élelmiszerek népszerűsítésén keresztül. Aktualitása, hogy most zajlik az EU Közös Agrárpolitikájának 2020. utáni tervezési folyamata, így a projekt által bekapcsolódhatunk a hazai Stratégiai Terv megalkotási folyamatába.

Ennek elősegítésére klubot szerveztünk, ahol előadást hallottunk az EU Közös Agrárpolitikájáról, a tervezés folyamatáról. Ezután három gazda és termelő mesélt mindennapjairól, örömeiről és nehézségeiről.

Meghallgathattuk hitvallásukat, hogy mi miatt kötődnek a kézműves termékek előállításához. Bemutatták termékeiket, megismerhettük készítésük módját, majd következett a kóstolás. Különféle sajtok, savanyúságok, szörpök, lekvárok és zöldséges krémek várták az érdeklődőket.

A nagyon jó hangulatú találkozón az értékes gondolatok és a finom falatok mellett érdekes életutakat ismerhettünk meg, s egy totót is kitöltöttünk.

Egészséges étel helyi gazdáktól - totó

 

Fényképek a rendezvényről:

 

 

Támogatóink