Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Vörösiszap-kutatás 2020  program fő célja, hogy Magyarország legnagyobb ipari és természeti katasztrófájának 10 éves évfordulójára konkrét eredményekkel szolgáljon a három érintett település - Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely - talpra állásáról és a vörösiszap katasztrófa hosszútávú, direkt és indirekt következményeiről.

Vörösiszap-kutatás 2020 Kutatócsoport missziója, hogy interdiszciplináris kutatási megközelítéssel – különböző szakmai területek vezető kutatóinak összefogásával – megmutassa azt, hogy a katasztrófát elszenvedett helyi közösségek cselekvőképes megmaradásában milyen tényezők játszottak szerepet. Továbbá, a segítőbeavatkozásoknak – a katasztrófavédelemnek, az adományozásnak és újjáépítésnek, az egészségügyi, szociális, gazdaságfejlesztési és igazságügyi intézkedéseknek – milyen hosszú távú hatásai voltak.

Meggyőződésünk, hogy feltárt eredményeink a vörösiszap-katasztrófa 10 éves évfordulóján méltó módon hozzájárulnak a történetek és hatásainak értékeléséhez, valamint a hasonló, jövőbeni kockázatok csökkentéséhez, a társadalom egyéni és közösségi felkészültségének erősítéséhez.

A Vörösiszap-kutatás 2020 kutatási programról részletesebben olvashat itt.

Támogatóink