Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

Egyházi teremtésvédő és zöld civil szervezetek együttműködése a fenntarthatóbb fogyasztásért

Célunk összekapcsolni az egyházi teremtésvédő csoportokat a zöld civilekkel, ezáltal növelni a szemléletformálási tevékenységek szakmai megalapozottságát és hatékonyságát a fenntartható életmód magyarországi terjesztése érdekében. 

Partnerünk a Csalán Egyesület, az evangélikus Ararát Munkacsoport, a református Ökogyülekezeti Mozgalom és a katolikus Naphimnusz Egyesület. 

A projektet az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

A 2020. június 18-i műhelymunkára a tavalyi helyi akciók szervezőit és az oikosz projekt szervezeteinek önkénteseit hívtuk meg. Tavaly közel 50 regisztrált teremtés heti esemény valósult meg helyi gyülekezeti és civil kezdeményezésben. Az online szemináriumot azért hívtuk össze, hogy együtt gondolkodjunk, tapasztalatokat és ötleteket cseréljünk arról, hogyan lehet körültekintő és méltó ünneplést megszervezni az idei évben.

Bővebben...

2020. május 27-én 117 fő részvételével lezajlott az Öt éves a Laudato si' enciklikáról szóló szeminárium.

Öt éve, 2015 májusában jelent meg Ferenc pápa első saját enciklikája, a Laudato si' (Áldott légy), mely a keresztény társadalmi tanítás egészébe ágyazva nagy erővel szólt „a szegények és a Föld kiáltásáról”, vagyis a társadalmi és a környezeti egyensúlytalanságok és igazságtalanságok megoldásának elodázhatatlan szükségességéről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés május 26-ig ezen az oldalon.

Bővebben...

A Zöld Forrás projekt keretében egyesületünk kétnapos képzést szervezett az ország különböző helyein dolgozó 30 környezetvédő és teremtésvédő aktivistának.

Bővebben...

A Zöld Forrás projekt keretében egyesületünk kétnapos képzést szervezett az ország különböző helyein dolgozó 30 környezetvédő és teremtésvédő aktivistának.

Bővebben...

Támogatóink