Székhely:
9938 Szatta,
Fő u. 17.
Levelezési cím:
1145 Budapest,
Thököly út 114/a. I.em.4.
tel: (70) 326 5830
e-mail: tff@tff.hu
adószám: 18174762-1-18


  

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért az Éghajlatvédelmi Szövetség tagszervezeteként mutatkozott be a Körmendi Napokon. Egyesületünk több éve vesz részt ezen az eseményen különböző szemléletformáló programokkal.

A Körmendi Napok a város legkiemelkedőbb összművészeti és szabadidős több napig tartó rendezvénye. Hagyományos programelemei: a koncertek és kiállítások, a csónakfelvonulás, a tűzijáték, a hagyományőrző felvonulás és harcászati bemutató, a főzőverseny és kirakodóvásár.

Idén a koronavírus miatt a programokat az előírásoknak megfelelően, az elővigyázatosság elvét szem előtt tartva rendezték meg. Így a hagyományos kirakodóvásárra, nagy koncertekre, bemutatókra nem került sor, csak olyanokra, amiket a létszámkorlátozás, a megfelelő távolságtartás lehetővé tett. Ezért a programesemények száma jelentősen lecsökken.

Ettől függetlenül részt tudtunk venni – egyedüliként – a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló szemléletformáló sátrunkkal a rendezvény 2. napján, a hagyományőrző bemutatókkal párhuzamosan. Ezen a napon főleg a családok látogattak el az eseményre.

Észrevehetően kevesebb látogató vett részt a rendezvényen, de még így is sokan keresték fel a sátrunkat, ahol tájékozódhattak a különféle energetikai megoldásokról. A felnőttek megismerhették azokat a lehetőségeket, amiket a lakóházuk és szűkebb környezetük esetében megvalósíthatnak, így nem csak a környezetüknek, hanem pénztárcájuknak is jót tesznek. A tablókat végigolvasva tájékozódhattak a napenergiáról és geotermikus energiáról, a házszigetelés előnyeiről és a napelemes rendszerekről.

Az érdeklődők különféle foglalkoztató feladatokon és játékokon keresztül ismerhették meg a környezetbarát megoldásokat. A gyermekek maguk szintjén, játékosan szerezhettek mindezekről az ismereteket.

Támogatóink